Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku nepřežil čelní střet s kamionem

• Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Tragická dopravní nehoda, při které zemřel řidič (42) vozidla VW, se stala v pátek ráno krátce po páté hodině na silnici I/55 v blízkosti sjezdu z dálnice u Horní Moštěnice na Přerovsku. Škoda byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun. Komunikace na Přerov byla na téměř tři hodiny uzavřena. Právu to řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Přerovsku

Článek

Cizinec v osobním autě podle ní po sjetí z dálnice pokračoval směrem na Přerov a na přímém úseku komunikace obchvatu Horní Moštěnice přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí nákladní soupravou značky MAN s přívěsem.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda na Přerovsku

„I přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Zraněním na místě podlehl. Řidič nákladního vozidla byl se zraněními převezen do nemocnice v Kroměříži,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Přerovsku

Možné požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče náklaďáku vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Příčinu a okolnosti nehody policisté dále vyšetřují.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Přerovsku

Komunikaci museli policisté uzavřít. Na místě odkláněli dopravu na Říkovice, v opačném směru pak na Horní Moštěnici. „Přibližně v 8:00 byla silnice plně zprůjezdněna v obou směrech,“ upozornila Zajícová s tím, že omezení může ještě přinést následné vyprošťování kamionu, který zůstal po nehodě v příkopu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám