Hlavní obsah

Cizinec na zábavě na Zlínsku najížděl terénním autem proti lidem

Zjevně opilý cizinec najížděl o víkendu do lidí během víkendové zábavy v jedné obci na Zlínsku. O případu v úterý informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Uvedla, že 24letý muž strávil noc v policejní cele a také mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý z trestného činu výtržnictví. V případě odsouzení může jít až na dva roky do vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zábava v obci poblíž Valašských Klobouk v noci na neděli probíhala naprosto obvykle do té doby, než se tam objevil mladý muž s terénním vozem, který byl podle svědků zjevně opilý,“ popsala Kozumplíková.

Cizinec – policie národnost konkrétně nespecifikovala, ale uvedla, že byl ze sousedního státu – prý nejprve hlasitě vytáčel motor Land Roveru, načež se s autem opakovaně rozjížděl proti stojícím skupinkám lidí na zábavě.

„Přestože ho přítomní upozorňovali na to, že může někoho zranit, muž v najíždění pokračoval dál,“ doplnila mluvčí.

Když na místo přijela policie, odmítl mladík zkoušku na alkohol i drogy. Policisté mu zadrželi řidičák a muž následně putoval do policejní cely.

„Následující den mu i přesto, že se odmítl k věci vyjádřit, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví. Navíc ho ještě v rámci správního řízení čeká až dvouletý zákaz řízení motorových vozidel a až padesátitisícová pokuta za odmítnutí testů na přítomnost návykových látek,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám