Hlavní obsah

Cizinci zaútočili na jihu Čech na bar, jednu dívku táhli po zemi

Právo, orh
Jindřichův Hradec

Skupina osmi Rumunů řádila v noci na sobotu v jednom z klubů v Suchdole nad Lužnicí na Jindřichohradecku. Napadali hosty a jeden z mužů zaútočil i na mladou dívku, kterou povalil na zem. Dva z napadených museli být ošetřeni v nemocnici. Podle některých informací měli útočníci i nože a sekery.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na linku 158 telefonovala krátce před půlnocí mladá žena s tím, že před barem a poté i v něm dochází ze strany občanů cizí státní příslušnosti nejprve k slovním a poté i fyzickým atakům hostů klubu. Na místo přivolání policisté museli zakročit proti několika osobám, které se dopouštěly protiprávního jednání,“ informovala Právo mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Dále poznamenala, že cizinci vyhrožovali hostům baru, uráželi je a poté některé z nich i fyzicky napadali.

„Mezi napadenými byla i mladá dívka, kterou šestadvacetiletý muž shodil na zem a poté ji několik metrů vláčel za obě nohy po zemi. Policisté krátce po jedné hodině ranní zadrželi osm osob, které putovaly na obvodní oddělení k výslechu,“ poznamenala Holická. Zmínila, že dva z napadených museli být převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Případ převzali jindřichohradečtí kriminalisté a následně dvěma cizincům ve věku šestadvacet let a dalším dvěma ve věku třicet let sdělili různá obvinění, a to ze spáchání trestných činů výtržnictví, pokus ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování. Jeden z nich se navíc dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Holická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám