Hlavní obsah

Cizinci instalují skimmovací zařízení na bankomaty v Praze i s 10letou dívkou

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

V Praze operuje další skupina cizinců, která instaluje skimmovací zařízení na bankomaty. Při jejich instalaci je doprovází také desetiletá dívka. Kriminalisté zatím odhalili nejméně sedm zařízení na bankomatech, pachatelé škodu zatím svým jednáním nezpůsobili.

Pachatelé na záběrech průmyslových kamerVideo: Policie ČR

 
Článek

Po trojici cizinců, kteří v hlavním městě instalují skimmovací zařízení, pátrají pražští kriminalisté. Pachatelé instalují na bankomaty zařízení, které dokáže zkopírovat informace z platební karty, a kameru, která zaznamená PIN kód zadávaný uživatelem.

„V období zhruba od 23. srpna do 29. srpna operovala na území Prahy zřejmě cizojazyčná skupina pachatelů, která se skládala ze tří mužů, a tuto trojici doprovázela přibližně 10letá dívka,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že muži naistalovali minimálně sedm takových zařízení.

Foto: Policie ČR

Jeden s pachatelů, po kterém pátrá pražská policie

Podle policie přijeli dva pachatelé autobusem číslo 223 ve středu 29. srpna do Hostivaře a ve vestibulu metra Depo Hostivař nainstalovali na vnějším plášti bankomatu skimmovací zařízení a odjeli metrem.

Škoda zatím způsobena nebyla

V druhém případě skupina instalovala skimmovací zařízení také na bankomat v nadchodu metra ve stanici Černý most, kde je doprovázela zmíněná 10letá dívka. Skupině pachatelů se zatím nepodařilo způsobit žádnou škodu, protože všechna podezřelá zařízení byla včas odhalena.

Foto: Policie ČR

Druhý z cizinců, po kterém pátrá pražská policie

Kriminalisté se domnívají, že pachatelé bydlí v lokalitě Praha - Kyje v blízkém okolí autobusu číslo 223. „Oba tito muži jsou ve věku cca 40 let, středních postav a výšky zhruba 175 cm,“ dodal policejní mluvčí.

Informace k totožnosti pachatelů mohou občané volat na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám