Hlavní obsah

Cisterna na Mělnicku se při nehodě převrátila na bok, nafta a benzín vytekly ven

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Želízy
Aktualizováno

Hasiči likvidovali v pondělí ráno následky srážky osobního auta s cisternou u obce Želízy na Mělnicku. Řidič auta skončil v nemocnici. Cisterna zůstala po nehodě na boku a vytekla z ní nafta a benzín, situaci proto řeší na místě také odborníci z mělnického odboru životního prostředí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda cisterny a osobního auta na MělnickuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hasiči vyrazili k nehodě kolem sedmé hodiny ráno. „Cisterna, která skončila po havárii na boku, převážela pohonné hmoty,“ sdělil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík s tím, že v oddělených nádržích byly benzín a nafta, přičemž kapaliny vytékaly.

Řidiče osobního auta museli hasiči vyprostit, zraněného muže si vzala do péče záchranná služba. „Řidič cisterny zůstal zřejmě nezraněný,“ uvedl mluvčí.

Podle informací Novinek je před místem nehody rozlitá na vozovce kluzká kapalina, na které se řidič auta dostal pravděpodobně do smyku a pak vrazil v protisměru do cisterny.

Foto: Novinky

Nehoda auta s cisternou na Mělnicku

Kvůli úniku benzínu a nafty mimo silnici byli na místo podle Holomčíka přivoláni odborníci na životní prostředí z Mělníku a samotnou likvidaci následků nehody bude mít na starost specializovaná firma.

„Hasiči na místě naměřili kvůli úniku benzínu vyšší hranici výbušnosti, proto z preventivních důvodů udělali trojnásobnou ochranu,” řekl Holomčík. Ochrana podle něj spočívá v přípravě vedení s pěnou, vysokotlakých proudů a hasicích přístrojů. „Žádný výbuch nehrozil, jde jen o preventivní opatření,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám