Hlavní obsah

Cisterna na Chrudimsku ve vysoké rychlosti vyjela ze silnice a zřítila se ze svahu

Chrudim

Děsivě vypadající nehodu vyšetřují od pátku policisté na Chrudimsku. Ze srázu v prudké zatáčce se tam zřítila 29tunová cisterna s cementem. Řidič skončil v nemocnici, nákladní auto vyprošťovali specialisté po celou sobotu.

BEZ KOMENTÁŘE: Cisterna se zřítila ze svahuVideo: Pomoc drogowa MTT Berezowski

 
Článek

Nehoda se stala v pátek odpoledne u Podhořan u Ronova na Chrudimsku. Řidič podle policie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost, vyjel ze silnice a s cisternou se skutálel ze srázu.

Foto: Pomoc drogowa MTT Berezowski

Cisterna se zřítila ze svahu na Chrudimsku

„Řidiče vyprostili hasiči, nedošlo k úniku žádných látek ani cementu. Technickou závadu policisté vyloučili, stejně jako požití alkoholu před jízdou,“ řekl ve středu Novinkám mluvčí policie Jiří Tesař.

Foto: Pomoc drogowa MTT Berezowski

Cisterna se zřítila ze svahu na Chrudimsku

V rámci mezikrajské pomoci vyjeli na pomoc záchranáři ze Středočeského kraje. „Řidič utrpěl pohmoždění hrudníku a lékař měl navíc podezření na otřes mozku. Po ošetření ho záchranáři převezli do čáslavské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Pomoc drogowa MTT Berezowski

Cisterna se zřítila ze svahu na Chrudimsku

Podle Tesaře se cisternu podařilo vyprostit až během sobotního dne. S vyproštěním pomáhaly nejen české speciální odtahové firmy, ale i polské. Škoda byla vyčíslena na 2,5 miliónu korun.

Foto: Policie ČR

Řidiče odvezli záchranáři do nemocnice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám