Hlavní obsah

Chtěl jsem jí k narozeninám splnit sen, popisoval muž brutální znásilnění

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Případem brutálního znásilnění, které mohlo skončit zavražděním milenky, se začal v pondělí zabývat královéhradecký krajský soud. Před senátem stanul pětatřicetiletý Martin Smékal z Lanškrouna na Orlickoústecku, kterého obžaloba navíc viní z toho, že se své milence naboural do počítače a sledoval její komunikaci a ve vazbě se později snažil ovlivňovat svědky. Soud může obžalovanému v případě prokázání viny uložit až výjimečný trest.

Foto: René Chvalina, Právo

Martin Smékal byl přiveden k soudu přímo z vazby

Článek

Podle spisu loni v únoru maskovaný Smékal přepadl brzy ráno jednu ze svých milenek v jejím domě. „Zatlačil ji zpět do chodby bytu, kde ji povalil na zem a přes její opakované prosby, aby svého jednání zanechal, ji zalehl a lepicí páskou spoutal ruce za zády. Následně ji zvedl a odvedl do ložnice, kde ji povalil na postel, přelepil oči bílou sterilní náplastí, do uší vložil špunty, to vše v úmyslu omezit smyslové vjemy poškozené,“ stojí v obžalobě.

Nelíbilo se jí to, ale chtěl jsem to dotáhnout do konce.
Obžalovaný

Obžalovaný Smékal před soudem vystupoval velmi sebevědomě a po přečtení obžaloby požádal senát, aby jeho otec opustil soudní síň s tím, že by se mu těžce za jeho přítomnosti vypovídalo. Jeho otec prosbě vyhověl. V tu chvíli Smékal pookřál a sebevědomě začal vypovídat. S chutí a téměř s rozkoší začal vyprávět o svých mnoha milenkách a sexuálních praktikách, které s nimi provozoval.

Ke konkrétnímu případu uvedl, že nechtěl své milence ublížit. „Jen jsem jí chtěl k narozeninám splnit její sen, o kterém mi dříve vyprávěla. Několikrát mi říkala, že si představuje znásilnění dvěma muži. Chtěl jsem jí dát ten pocit strachu. Nelíbilo se jí to, ale chtěl jsem to dotáhnout do konce,“ upřesnil Smékal.

Ženu svázal do kozelce

Ten navíc přiznal, že svázanou ženu později omámil rohypnolem s vodkou. Když se to žena zdráhala vypít, aplikoval jí nápoj do úst dávkovačem na léky. Poté jí nasadil na hlavu igelitový sáček. Ženě se velmi přitížilo a začala zvracet, nakonec upadla do bezvědomí. Lékaři označili mimořádně vystupňované fyzické a psychické útrapy jako mučivé. U poškozené ženy se od té doby rozvinula těžká posttraumatická stresová porucha.

Smékal si znásilnění fotografoval. „Chtěl jsem jí k té fotce napsat přání k narozeninám,“ tvrdil obžalovaný muž, který u soudu přiznal, že mimo manželky udržuje intimní vztah ještě s dalšími pěti ženami. Soud bude pokračovat výpověďmi soudních znalců. Obžalovanému hrozí 15 až 20 let za mřížemi, soud však může udělit i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám