Hlavní obsah

Chtěl jsem doplout až do moře, řekl opilec, který s kradenou lodí ujížděl po Baťově kanálu

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Policisté zadrželi dvaačtyřicetiletého muže, kterého podezřívají z krádeže lodě. K události došlo ve čtvrtek ve Strážnici na Hodonínsku na Baťově kanále. Muž tam podle policie odcizil zakotvené malé plavidlo, které však nakonec potopil.

Foto: Policie ČR

Ukradenou loď opilec potopil.

Článek

Muž se s lodí plavil po Baťově kanále a poté se ji snažil dostat k říčce Velička. Při překonávání jezu se však do lodě dostala voda, a tak ji zanechal ponořenou pod jezem.

„Odcizením a následným poškozením lodě vznikla majiteli škoda za desítky tisíc korun. O krádeži byli vyrozuměni policisté, kteří se hned dali do pátrání po ukradené lodi i po zloději, kterého našli poblíž jezu. Následně vyšlo najevo, že právě on má krádež na svědomí. V době zadržení měl podle dechové zkoušky hladinu alkoholu v těle 3,5 promile,“ uvedl k případu mluvčí Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Ukradenou loď opilec potopil.

Při výslechu zloděj uvedl, že měl v hlavě dávný sen o tom, že jednou na lodi dopluje až k moři, a tak si ho prý chtěl zkusit uskutečnit. Nyní snílkovi hrozí za krádež až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám