Hlavní obsah

Chovatelce utekli psi a pokousali plynaře, policie ji stíhá za těžkou újmu na zdraví

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok smečky psů na zaměstnance plynáren z loňského prosince v Břasích na Rokycansku bude mít soudní dohru. Policie nyní obvinila 52letou místní chovatelku, které tehdy šestice boxerů utekla při venčení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Je stíhána pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví,“ řekla Právu rokycanská státní zástupkyně Kateřina Škopková, která dohlíží na vyšetřování případu. Podle ní hrozí ženě až čtyři roky vězení.

Pětačtyřicetiletého plynaře tehdy napadli psi při práci v terénu. Kousali ho do nohou, muž se snažil utéci a nakonec se zachránil tím, že vylezl na strom.

„Pacienta jsme transportovali do nemocnice s velmi vážným poraněním dolní končetiny,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová.

Na ženu na Plzeňsku zaútočil staford, její syn střílel

Krimi

Muž se léčil více než měsíc. „Po dobu šesti týdnů byl omezen v obvyklém způsobu života,“ upozornila žalobkyně.

Podle databáze Českého kynologického svazu vlastní obviněná žena chovatelskou stanici. „Psi se ve smečce chovají úplně jinak než samostatně. Může se v nich probudit lovecký pud. Stačí, aby jedno zvíře bylo více agresivní, a strhne ostatní,“ reagoval na případ šéf plzeňského Boxerklubu Daniel Fojtík.

Reklama

Související články

Boxera na Pardubicku uvěznila nezakrytá skruž

Několik desítek kilogramů vážícího psa plemene boxer vytahovali hasiči z betonové skruže na Pardubicku. Pes do nezakryté díry spadl, když byl na procházce...

Výběr článků

Načítám