Hlavní obsah

Chovanec ústavu napadl svoji vychovatelku

– ČESKÁ LÍPA

V Jablonném v Podještědí na severu Čech napadl v neděli chovanec dětského domova svoji vychovatelku. Ta skončila v nemocnici v České Lípě. Informaci o incidentu v pondělí potvrdila policie.

Článek

"S ohledem na věk chlapce nemůžeme k případu uvést žádné další informace," uvedl mluvčí českolipské policie Milan Bradáč. Podle dostupných informací chlapec ženu údajně bil do hlavy a shodil ji ze schodů.

Napadená přibližně šedesátiletá pracovnice dětského domova skončila v nemocnici v České Lípě. Stěžovala si na bolesti hlavy. Lékaři provádějí vyšetření, která teprve ukáží, jak vážný její úraz je. V přímém ohrožení života není. "Nemá zlomeniny, ale je hodně potlučená," řekl mluvčí nemocnice Petr Pokorný.

Útok překvapil

Dětský domov v Jablonném nepatří mezi zařízení, kde žijí děti a mladiství s velkými výchovnými problémy či kriminální minulostí. O ty se starají zejména v Chrastavě.

"Napadení v Jablonném mě překvapilo, v domově jsou tam takzvané hodné děti. Obecně se však dá říci, že agresivita v posledních letech roste nejen v 'polepšovnách', jako je naše, ale také v dětských domovech a v běžných základních školách," upozornil ředitel výchovného ústavu v Chrastavě Zdeněk Pelda.

Chrastavský ústav se v roce 1998 stal místem tragického střetu mladíka s vychovatelkami. Šestnáctiletý chlapec tam zavraždil v noci samorostem vychovatelku a další těžce zranil. Před zařazením do ústavu loupil, kradl a bral drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám