Hlavní obsah

Chodci měli v Olomouci štěstí, prošli pár sekund před pádem římsy

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek
Olomouc

Městská policie Olomouc zveřejnila záběry kamerového systému, na kterých je zachycen pád zdiva na ulici, po které chvíli předtím prošlo několik lidí. Záznamy tak ukazují, jaké neštěstí se mohlo stát, kdyby procházeli o chvíli později.

Kamera zachytila zřícení římsy v OlomouciVideo: MP Olomouc

 
Článek

Římsa vysoká zhruba metr, spadla z asi patnáctimetrové výšky z polikliniky Spea na rohu náměstí Národních hrdinů a Legionářské ulice v pondělí odpoledne. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn.

Záznamy z bezpečnostních kamer městské policie ukazují, že štěstí přálo několika lidem, kteří pod římsou prošli chvíli předtím.

Podle informací deníku Právo se v římse několik dní předtím objevily praskliny, které měly být opraveny. Podle svědků také nebyl omezen vstup do ohroženého místa.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Sutiny zavalily chodník u budovy.

„Šel jsem po chodníku, bylo nás na něm v tu chvíli zhruba deset, když jsem slyšel praskot. Všichni jsme naštěstí stačili ještě před pádem zdiva utéci,“ svěřil se novinářům na místě jedenašedesátiletý Jan Arély.

„Vyšetřujeme příčiny pádu atiky. K posouzení stavu zdiva byl přizván statik, aby posoudil, zda nemůže dojít k samovolnému pádu další části objektu,“ uvedl Jan Langr z odboru ochrany olomouckého magistrátu.

Pád zdiva ovlivnil i dopravu v centru Olomouce. V části náměstí Národních hrdinů přestaly na čas jezdit tramvaje a byly nahrazeny autobusy. Okolnosti případu šetří policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám