Hlavní obsah

Chlubil se fotkou s Ronaldem a sliboval kariéru. Důvěřivce připravil skoro o 4 milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý špičkový fotbalista, pokerový hráč, manažer slavných fotbalistů nebo majitel fotbalových klubů. Tím vším se tvářil být šestatřicetiletý italsky hovořící muž, kterého policisté viní z podvodu. Podle nich na základě legend a slibů různých služeb vylákal z lidí skoro čtyři milióny korun. A možná to není konečné číslo. Kriminalisté nyní hledají další poškozené.

Foto: Policie ČR

Obviněný měl v mobilu fotografie se slavnými fotbalisty. Vlevo někdejší nejlepší fotbalista světa Ronaldo, vpravo hráč Barcelony Gerard Piqué.

Článek

„Na základě smyšlených legend sliboval a nabízel své manažerské služby nebo zajištění financování kariéry například začínajícím pokerovým hráčům. Stejně tak se nebál slibovat, možná dokonce garantovat, snadné výdělky prostřednictvím sázek na fotbalová utkání v rámci celé Evropy,“ uvedl v pátek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Muž na jedné ze svých soukromých fotografií

Muž však šel ještě dál. Vydával se za boháče a na schůzky s ním občas chodil také bodyguard. Střídal historky z pokerového prostředí s fotbalovým, kdy se chlubil také fotkami. „Svá tvrzení podporoval fotografiemi se slavnými osobnostmi z fotbalového prostředí, jako je například Ronaldo (bývalý brazilský fotbalový reprezentant propagující také poker, pozn. red.),“ konstatoval Hulan.

Bez smlouvy

Podle policie muž vylákal z důvěřivců 3,9 miliónu korun. Podvedení lidé mu peníze předávali na schůzkách bez jakéhokoliv papíru či smlouvy.

Počet poškozených policie nesdělila. Detektivové se však domnívají, že jich může být víc, a proto zveřejnili podobu obviněného i jeho fotografie se slavnými lidmi, které našli v jeho mobilu.

Foto: Policie ČR

Muž obviněný z podvodu

„Prosíme, aby se kriminalistům přihlásili všichni ti, kteří se také stali obětí obviněného. Detektivům se tyto osoby mohu přihlásit prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo na e-mailu lenka.rablova@pcr.cz,“ požádal mluvčí policistů.

Šestatřicetiletý italsky hovořící muž byl na konci ledna obviněn z trestného činu podvodu. S ohledem na výši způsobené škody mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Stíhaný je vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám