Hlavní obsah

Chlípný lékař Barták je opět před soudem, plánoval vraždy tří lidí

– Liberec • Aktualizováno

V Liberci začal ve středu soud s lékařem Jaroslavem Bartákem. Podle obžaloby plánoval vraždy tři lidí a vydírání dalších tří, aby se pomstil za své předchozí odsouzení. Barták při své výpovědi vinu odmítl, po obžalovaném začali vypovídat svědci. Od loňského roku si odpykává dvanáctiletý trest za znásilňování a vydírání svých asistentek.

Chlípný lékař Barták je opět před soudem, plánoval vraždy tří lidí Video: Jaroslav Švehla , Právo

 
Článek

Podle obžaloby plánoval Barták vraždy loni od října do listopadu ve Vazební věznici v Liberci. Násilnou smrtí měli zemřít bývalý šéf vojenské tajné služby Andor Šándor, advokát Oldřich Choděra a pravoslavný kněz z Teplic Eugen Freimann. Vraždy měl zařídit recidivista, který si v Liberci odpykával desetiletý trest za ozbrojenou loupež.

Podle obžaloby zároveň plánoval, že vydíráním získá přes 80 miliónů korun, které mu pomohou k útěku z vězení a vycestování do ciziny, konkrétně do Běloruska.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Jaroslav Barták u libereckého soudu

Podle Bartáka šlo o debaty v alkoholovém opojení, které nemyslel vážně. "Nikoho jsem zavraždit nechtěl," uvedl. Podle obžaloby měl recidivistovi předat různé osobní informace o zamýšlených obětí a jejich zvyklostech, to však Barták odmítá. Tvrdí, že šlo o jeho osobní poznámky k trestním oznámením, která připravoval.

Barták byl loni původně potrestán 14 lety za znásilňování a vydírání svých asistentek, Nejvyšší soud ale letos v létě trest zmírnil na 12 let a částečně rozsudek zrušil.

Lékař Barták dostal 14 let vězeníVideo: Novinky

Údajný pokus o znásilnění a nebezpečné vyhrožování jedné bývalé asistence znovu projedná Městský soud v Praze. Soudy Bartáka loni potrestaly za šest znásilnění, pět případů vydírání, sexuální nátlak, nebezpečné vyhrožování a manipulaci s omamnými látkami. Trestná činnost se odehrála v letech 2006 až 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám