Hlavní obsah

Chlapeček přišel na svět uprostřed křižovatky u Slušovic

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Radost a nebývalé vzrušení zavládlo kolem úterní čtvrté hodiny ranní uprostřed křižovatky mezi Slušovicemi a Vizovicemi. Ve stojícím automobilu přišel na svět malý zdravý chlapeček. U porodu asistoval jen tatínek novorozeněte. Záchranka přijela později.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Rodiče vyrazili autem z Vizovic do porodnice v době prvních příznaků, že už se porod rozbíhá. Tatínek pak už ale jen stihl zastavit auto v křižovatce, zavolal rychlou záchranku a šel pomoci své partnerce. Na svět se oběma podařilo dítě přivést ještě před příjezdem záchranky,“ přiblížil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Nedočkavý chlapeček je podle lékařů zdravý. „Naše posádka jen matku i s dítětem ošetřila a posléze hned převezla do porodnice. Zdravotně jsou oba v pořádku,“ doplnil mluvčí.

„Pamatuji si každou sekundu. Byl to neskutečný prožitek. Klepaly se mi ruce. Ale zvládli jsme to. Jde o pěkný dar, který jsme si mohli neskutečně prožít. Dopadlo to dobře,“ sdělil Právu šťastný otec malého Viléma Martin.

„Jde o mimořádnou událost, ale i takové se stávají,“ konstatoval Olšan a zavzpomínal asi na rok starý případ dalšího spontánního porodu uprostřed nočního Zlína. „Naposledy se tak stalo někdy v srpnu loňského roku. U porodu tehdy 'asistovali' dva policisté, kterým radila dispečerka záchranné služby,“ zavzpomínal Olšan. I tehdy přišel na svět chlapeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám