Hlavní obsah

Chlapec se ve škole při pokusu s lihem popálil na polovině těla

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek
Kladno
Aktualizováno

Patnáctiletý chlapec se v pondělí při provádění pokusu učitelkou během výuky na základní škole v Kladně vážně popálil. Vrtulník záchranné služby ho převezl do nemocnice v Praze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nešťastná událost se stala krátce před 13. hodinou na základní škole v Ukrajinské ulici. „Během vyučování vzplál líh tak nešťastně, že se chlapec popálil v horní části těla,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Šteinerová.

„Chlapce jsme s popáleninami hrudníku, krku a obličeje transportovali vrtulníkem do pražské Vinohradské nemocnice. Jeho zranění jsou středně těžká,“ sdělila mluvčí záchranné služby Tereza Janečková. Chlapec leží na jednotce intenzivní péče a je ve stabilizovaném stavu.

Ředitelka školy Blanka Chvojková potvrdila, že šlo o žáka deváté třídy, který sledoval pokus prováděný učitelkou. Údajně se při vzplanutí lihu naklonil nad experiment.

"Byl to standardní pokus, nebylo to nic, co by nebylo v souladu s osnovami. Ale došlo k této nešťastné náhodě, takže z toho budeme vyvozovat další důsledky a šetřit, jak se to stalo," uvedla Chvojková. Neštěstí podle ní neohrozilo výuku, na poskytování první pomoci se prý podíleli i studenti.

Celou události se dále zabývají policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám