Hlavní obsah

Chlapce na Třinecku zabil koupený pervitin, mladým dealerům hrozí 18 let

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Až osmnáct let vězení hrozí dvěma mladým lidem z Třinecka, kteří poskytli svému osmnáctiletému známému pervitin, po jehož užití dotyčný zemřel. Policie obvinila devatenáctiletého mladíka a o rok mladší dívku ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby omamných látek, a to v nejpřísnějším odstavci příslušného paragrafu. Oba obvinění jsou už ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Mladík po požití drogy zemřel již v dubnu, policie ale dvojici zadržela vzhledem k náročnosti vyšetřování až nyní.

„Moravskoslezští kriminalisté zadrželi v polovině prosince 19letého mladíka z Třinecka, kterého měl v dubnu letošního roku kontaktovat zájemce o pervitin. Mladík měl s nabídkou oslovit spoluobviněnou dívku z Frýdecko-Místecka s tím, že zájemce jim předá za dávku pervitinu mobilní telefon. Transakce proběhla, přičemž kupující, který byl již pod vlivem pervitinu a alkoholu, si získanou dávku aplikoval. Došlo u něj však k poškození mozku, které zapříčinilo jeho smrt,“ uvedla mluvčí.

Drogy prodávali i dalším lidem 

Mladíkovi je pak kromě výše uvedeného skutku kladeno za vinu, že již dříve na různých místech Třince prodal pětkrát za přesně nezjištěnou finanční částku pervitin právě zemřelému.

„Ve stejném období prodal pervitin za několik tisíc korun i dalšímu muži. Žena pak měla od začátku roku v několika případech dát či prodat pervitin několika osobám,“ dodala Štětínská.

„Dvojici hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let, a to i přesto, že nebyli doposud soudně trestáni. Tragický následek, smrt teprve 18letého mladého muže v důsledku intoxikace pervitinem, je nevratný. Měl by být mementem pro další mladé lidi, kteří s drogami experimentují či je pravidelně užívají,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám