Hlavní obsah

Chatku rodiny útočníka z Vítkova někdo zapálil

– Šumperk
Právo, bed

Páteční požár zahradní chatky v Terezíně na Šumpersku byl zřejmě založen úmyslně. Domek patřil matce Václava Cojocaru, který je jedním z obžalovaných za žhářský útok na dům romské rodiny ve Vítkově.

Článek

„Vyšetřovatel hasičů stanovil jako předběžnou příčinu požáru cizí zavinění. Nyní zjišťujeme, jestli se jednalo o nedbalost nebo záměr,“ uvedl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň. Na místě shořelého objektu podle něj vyšetřovatelé objevili také stopy chemikálií, které odeslali k expertize.

Případnou spojitost s útokem ve Vítkově zatím policisté nezjistili. „Nemáme žádné poznatky, že by požár chatky mohl s touto kauzou souviset. Vyšetřování probíhá stejně jako u jiných požárů,“ doplnil Svatoň.

Dřevěný zahradní domek v Terezíně, který je místní částí obce Petrov nad Desnou, zcela zničil oheň v noci na pátek. Škoda dosáhla čtvrt miliónu korun. Majitelka shořelé chatky vyjádřila obavu, že požár byl pomstou kvůli jejímu synovi.

Václav Cojocaru spolu s Davidem Vaculíkem, Jaromírem Lukešem a Ivo Müllerem byli za žhářský útok ve Vítkově obžalováni z rasově motivované vraždy. Při požáru domu, který čtveřice extremistů loni v dubnu způsobila zápalnými lahvemi, tehdy utrpěli zranění tři lidé. Nejvážněji tehdy dvouletá Natálka, která utrpěla rozsáhlé popáleniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám