Hlavní obsah

Charouz: Policie mě nezadržela, nejsem s tou kauzou spjatý

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podnikatel Antonín Charouz ve středu upřesnil informace o tom, co se dělo v úterý v jeho kancelářích na pražském Těšnově, kde zasahovala policie a celníci. Nechtěl však sdělit, kvůli čemu u něj vyšetřovatelé byli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Antonín Charouz (archivní foto).

Článek

„Nebyl jsem zadržen ani jakkoli omezen na svobodě, ani mi nebylo sděleno obvinění. Mohl jsem telefonovat a klidně i odejít, kdybych chtěl,“ řekl ve středu Právu Charouz.

Nemůže podle svých slov potvrdit informace o tom, že policie k němu na Těšnov dorazila s příkazem k domovní prohlídce. „Mohu jen říct, že nejsem v žádném případě s tou kauzou spjatý a nešlo vůbec o mě, nýbrž o úplně jinou věc,“ uvedl Charouz, ale zároveň odmítl sdělit, kvůli čemu tedy policisté s celníky byli v sídle jeho firem.

„Slíbil jsem, že nebudu vůbec komentovat, o co šlo. Pouze mohu říct, že policie byla v domě na Těšnově,“ doplnil Charouz.

Jihočeští celníci spolu s policisty v úterý zasahovali na několika místech v souvislosti s podezřením z krácení daní kolem plzeňské Škodovky. Hledali důkazy, mimo jiné údajně také u Charouze.

Zajímali se o smlouvy

Celníci se podle důvěryhodného zdroje Práva zajímali o marketingové smlouvy spojené se strojírenským holdingem Škoda Transportation z let 2013 až 2014. „Nemůžu ani tohle vůbec komentovat,“ konstatoval ve středu Charouz, u kterého v úterý celníci a policisté strávili celý den.

Foto: Petr Horník, Právo

Dům v ulici Těšnov 1, kde byl proveden zásah policí v kauze Škoda Plzeň.

Výrobce lokomotiv a tramvají Škoda Transportation je hlavním partnerem jeho závodního týmu Charouz Racing System ve formuli 2.

Na zátah upozornila ČT. Případ dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. Celníci mají podezření, že právě přes smlouvy na marketingové služby docházelo ke krácení daní, na kterém se mělo údajně podílet vícero společností.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám