Hlavní obsah

Cestující zavolali na řidiče autobusu policisty, byl namol

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Obava o vlastní bezpeční a strach dohnala ve čtvrtek v podvečer cestující autobusu směrem do Moravan k prosebnému telefonu na linku 158. Cestující nahlásili, že řidič autobusu si počíná velmi nebezpečně a že je zřejmě pod vlivem alkoholu. Ukázalo se, že se nemýlili.

Článek

„Vyslaná hlídka ve Vídeňské ulici autobus zastavila a jen zírala na hodnotu naměřenou detekčním přístrojem. Autobusák nadýchal 3,32 promile alkoholu. Cestující si museli počkat na náhradního šoféra, ten původní putoval do policejní cely,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Tam mu po vystřízlivění policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Navíc musí 28etý šofér, kterému policie zabavila řidičák, počítat až s padesátitisícovou pokutou, ztrátou sedmi bodů a zákazem řízení až na dva roky.

„K takové paletě trestů se jistě přidá i svým řádným dílem zaměstnavatel,“ doplnil policejní mluvčí.

Z tohoto pohledu je opravdovým břídilem 31letý muž, jehož osobní automobil značky Honda zastavila hlídka hodinu po půlnoci v Hrnčířské ulici v Brně. Muž nadýchal 2,25 promile. Skončil rovněž v policejní cele a čeká jej podobný trest jako jeho mnohem žíznivějšího kolegu.

Reklama

Výběr článků

Načítám