Hlavní obsah

Českou Lípou jezdilo soukromé auto s majákem, majitele už strážníci našli

– Česká Lípa
Právo, Michael Polák

Ulicemi České Lípy se prohánělo soukromé osobní auto se zapnutým modrým majákem, jaký používají i policisté. Zjistili to českolipští městští strážníci. Jízdu auta s majákem zachytila ve čtvrtek odpoledne i kamera, kterou městská policie obsluhuje a která je umístěná na největším českolipském sídlišti Špičák.

Českou Lípou jezdilo soukromé auto s majákem Video: MP Česká Lípa

 
Článek

„Už ve čtvrtek jsme také zjistili totožnost majitele auta. Vycházíme ale z předpokladu, že maják si na auto nenamontoval, aby po České Lípě udělal jednu jedinou jízdu. Takže jsme se obrátili na veřejnost s výzvou, zda auto s majákem nezaznamenali při této nebo i při jiných jízdách. Mohlo se také stát, že během nich někoho ohrozil,“ řekla Právu mluvčí městské policie v České Lípě Eva Vlastníková.

Podle ní strážníci celou věc zatím řeší jako přestupek. Používání modrých výstražných majáků upravuje zákon o silničním provozu. V něm se uvádí, že je zakázáno neoprávněně užívat nebo napodobovat zvláštní výstražná světla a také zvláštní zvuková výstražná znamení, která užívají vozidla s právem přednostní jízdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám