Hlavní obsah

Česko objíždí gang falešných asfaltérů. Nechávají si zaplatit špatnou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Po organizované skupině falešných asfaltérů pátrají policisté na Liberecku. Muži nekvalitně vyasfaltují silnici, vyinkasují peníze a zmizí. Podezřelými jsou zřejmě cizinci, kteří mají v mnoha případech auto s řízením vpravo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie se případy zabývá už od minulého roku, tento rok se několik případů objevilo také na Liberecku. Muži podle policie vždy vystupují seriózně a jejich jednání má vždy stejný scénář. K domu nebo firmě přijede auto a řidič se zeptá majitele, zda nechce vyasfaltovat kus pozemku, dvora a podobně s tím, že jim zbyl materiál z nedaleké stavby.

Zamilovaná žena z Prahy prodala byt i s věcným břemenem 80leté babičky

Krimi

„Pachatelé nejprve vyinkasují peníze, poté se vylije na určené místo podřadný nekvalitní asfaltový materiál. Platba probíhá hotově,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrytrová.

To však není vše. Majitelé dostanou další lákavou nabídku, aby si nechali dodělat i zbytek plochy a asfaltéři si nechají předem vyplatit peníze hotově, nebo na fiktivní účet. Po zaplacení se však už neozvou.

Podvodník lákal firmy na slovenské politiky a obří dotace. Přišly o miliony

Krimi

Podle policie jde většinou o řidiče polské, rumunské nebo slovenské národnosti s nákladními vozidly z Anglie s řízením vpravo a anglickými registračními značkami. „Tito falešní asfaltéři se mohou v některých případech vydávat za zaměstnance společnosti Strabag,“ konstatovala Šrytrová.

Podle policie se skupina pohybuje po celé Evropě. Případní svědci nebo další poškození se mohou přihlásit na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám