Hlavní obsah

Na vychytralého hochštaplera padla klec

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za mřížemi cely s obviněním z trestného činu loupeže a krádeže skončil osmadvacetiletý mazaný podvodník Roman Lomoz. Také v Právu se nedávno objevila podobenka tohoto vychytralého muže, který si díky naivní důvěřivosti recepčních a taxikářů užíval života v bavlnce. Jeho spanilá jízda skončila v hotelu v šestém pražském obvodu.

Článek

Lomoz od letošního září navštěvoval různá ubytovací zařízení, hotely a pensiony, z nichž nejenže odcházel bez placení, ale navíc si odnášel různé věci ukradené v pokojích. Z recepčních vylákal mnoho peněz jako zálohu na obstarání levných mobilních telefonů, které však nikdy nedodal. Po Praze se rád vozil taxíky, od jejichž řidičů si půjčoval finanční obnosy, přičemž lhal, že si své peníze zapomněl. Taxikáři již nikdy půjčené peníze neviděli, navíc jim protřelý pasažér utíkal bez placení.

Policie očekává další podvedené

Pátrání po podvodníkovi skončilo 18. prosince večer v hotelu v Praze 6, Libocké ulici. Vše pro Právo upřesnila tisková mluvčí pražské policejní správy Daniela Razímová: Muže zadržela hlídka Městské policie, která přijela na výzvu obsluhy, protože Lomoz neměl na zaplacení útraty přesahující čtyři sta korun. Strážníci při kontrole zjistili, že se jedná o hledanou osobu. Proto podezřelého předvedli na místní oddělení Policie ČR v Praze 6.

Podle našeho zjištění se Lomoz dopustil trestného činu v nejméně třiceti případech. V současné době kriminalisté z Prahy 10 šetří jeho další trestnou činnost. Proto žádají i další poškozené, aby se jim přihlásili na telefonní číslo 974 860 473 nebo 974 860 474. Zájem o informace týkající se jiné trestné činnosti Lomoze mají i kriminalisté z Prahy 4 na lince 974 854 471. Případní další poškození nebo svědci mohou vypovídat i v utajení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám