Hlavní obsah

Černý pasažér platil pokutu falešnými penězi, policie u něj našla skoro 70 tisíc

Praha

S falešnou dvoutisícovou bankovkou chtěl zaplatit minulý týden cizinec pokutu v pražském metru. Revizor padělek odhalil a policisté u muže pak našli další falešné peníze.

Bankovky pocházejí z drogového podsvětí, řekl kriminalistaVideo: Novinky

 
Článek

Revizor kontroloval v pátek cestujícího ve stanici Florenc. Když zjistil, že nemá platnou jízdenku, chtěl po něm uhradit pokutu. Muž souhlasil a vytáhl dva tisíce korun. Revizorovi se však bankovka nezdála, a proto přivolal policii, která potvrdila, že jde o padělek. Cizinec hlídce řekl, že ji dostal za melouch a další už nemá.

Muž padělal lístky na vratné lahve, vydělal tisíce

Krimi

„Při provedené prohlídce policisté zjistili, že má další padělky ukryté na různých místech. Několik bankovek měl osmatřicetiletý muž v peněžence, další v notesu a zbytek padělků měl ukrytých v reklamním letáku,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Počet padělaných bankovek loni klesl. Nejvíc se falšuje dvoutisícovka

Ekonomika

Celkem měl u sebe 35 bankovek v hodnotě dva tisíce korun a jednu tisícovku. Při výslechu pak muž přiznal, že si je vědomě opatřil od údajně neznámého muže. Rovněž řekl, že jednou už zaplatil v trafice.

Muž byl obviněn z trestného činu padělání a pozměnění peněz, jelikož se snažil padělané a pozměněné peníze udat jako pravé a tím je dostat do oběhu. Policie pro něj žádá vazbu, hrozí mu až osm let vězení.

Policie upozornila, že v poslední době se v oběhu objevilo větší množství padělaných bankovek. Padělatelé s nimi platí většinou ve večerních hodinách za taxi služby, donáškové jídlo a podobně. Podle kriminalistů bankovky pocházejí z drogového podsvětí, odkud se dostávají do běžného oběhu. Policisté upozorňují obchodníky, aby byli přebírání bankovek vyšší hodnoty obezřetní.

Foto: Policie ČR

Nalezené falešné peníze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám