Hlavní obsah

Celníci zlikvidovali padělané talíře za 64 miliónů, dovozce dostal pokutu 50 tisíc

– Pardubice
Právo, ner

Pardubičtí celníci ve spolupráci s královéhradeckým inspektorátem České obchodní inspekce zlikvidovali skoro 50 tisíc padělků porcelánových talířů s chráněným dekorem Picasso v mobilní drtičce. Originály porcelánu od špičkových českých výrobců by měly hodnotu 64 miliónů korun. Dovozce dostal pokutu 50 tisíc korun.

Foto: Celní správa

Celníci vybalují porcelán určený k rozdrcení.

Článek

„Konečnému znehodnocení v pojízdné drtičce předcházelo dlouhodobé řízení celníků, které začalo v květnu 2014. Na základě podnětu finanční správy zkontrolovali sklad jedné společnosti s ručením omezeným a našli v něm na 34 paletách 46 366 kusů talířů, jež byly opatřeny ochrannou známkou Picasso,“ řekl Právu mluvčí pardubických celníků Václav Kánský.

Zástupce majitele renomované značky potvrdil, že jde o padělky, a vyčíslil škodu, která by vznikla prodejem napodobenin, na 63,8 miliónu,“ dodal Kánský.

Foto: Celní správa

Celníci vybalují porcelán určený k rozdrcení.

Celní úřad vzorky podezřelých talířů předal i Krajské hygienické stanici. Tady se podezření na zdravotní závadnost padělků nepotvrdilo, přesto dovozce nejenže přišel o celou dodávku, ale zaplatil i pokutu.

„Bylo to 50 tisíc korun za klamavé obchodní praktiky,“ potvrdil její výši tiskový mluvčí pardubických celníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám