Hlavní obsah

Celníci zadrželi na Ruzyni polykače kokainu, v těle měl 67 kapslí

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští celníci minulou sobotu zadrželi na pražském ruzyňském letišti šestatřicetiletého Litevce. V těle měl ukryto 67 kapslí s kokainem. V každé z nich bylo asi 11 gramů drogy. Muž kapsle spolykal, letěl z brazilského Sao Paula a mířil do švýcarského Curychu.

Článek

Celníkům bylo podezřelé chování pasažéra, provedli u něj osobní prohlídku a stěr na rukou, který ukázal pozitivní výsledky na drogy. Muž následně prošel počítačovou tomografií, která v jeho břiše odhalila desítky kusů kapslí.

"Již během noci vyšlo na speciální toaletě z pašeráka prvních 26 kapslí obsahujících kokain. Další kapsle postupně vycházely v následujících dnech, poslední v úterý večer, uvedl mluvčí generálního ředitelství cel Jiří Barták.

Upozornil, že převoz drog podobným způsobem je velkým hazardem. Pokud dojde k porušení obalu, droga se začne vstřebávat do těla pašeráka a dochází k selhání organismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám