Hlavní obsah

Celníci odhalili ve vlaku do Olomouce 73letou pašeračku cigaret

– Olomouc
Právo, mhr

Třiasedmdesátiletou důchodkyni, která pašovala tisíce cigaret a řezaný tabák z Polska, přistihli celníci při kontrole ve vlaku, který jel z Hranic na Olomouc. O případu, který se stal minulý čtvrtek odpoledne, informoval Právo v úterý mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Foto: Celní správa

Cigarety nalezené u seniorky

Článek

„V rámci pátrání po zboží si celníci ke kontrole vytipovali ve vlaku třiasedmdesátiletou ženu české národnosti, která u sebe měla větší počet zavazadel. Po kontrole se nestačili divit. Ve třech zavazadlech totiž nalezli celkem 6600 cigaret, které nebyly označeny tabákovými nálepkami, a téměř dva kilogramy neznačeného řezaného tabáku,“ uvedl mluvčí.

Pět cestujících a tabák. Celníci zastavili na D1 autobus napěchovaný cigaretami

Krimi

Žena pode něj nebyla schopna k cigaretám ani tabáku předložit jakýkoliv doklad, který by prokazoval jeho řádné zdanění. „Později vypověděla, že tabákové výrobky veze z Polska, kde je koupila od přibližně čtyřicetiletého muže za devatenáct tisíc korun,“ konstatoval Kubenz.

Daňový únik byl podle něj předběžně vyčíslen na částku 30 520 korun. Žena je nyní prověřována pro podezření ze spáchání trestných činů krácení daně a porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Hrozí jí až pět let vězení.

Foto: Celní správa

Cigarety nalezené u seniorky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám