Hlavní obsah

Celníci odhalili na Chebsku továrnu na výrobu padělků

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Továrnu, kde Vietnamci ve velkém vyráběli padělky textilního zboží, odhalili celníci na Chebsku. Padělatelé využívali bývalé zemědělské usedlosti v Hájích, kde ve středu celníci provedli prohlídku v rámci akce s krycím názvem Replay.

Foto: Celní správa ČR

Odhalené padělky

Článek

„V objektu se nacházel vysokorychlostní čtyřramenný vyšívací stroj, zařízení k sítotiskovému, nažehlovacímu a razícímu opatřování textilu firemními logy, dále výpočetní technika a další příslušenství,“ uvedla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Na místě celníci zajistili tisíce již vyrobených padělků oděvů a další větší množství textilií připravených pro značení logy renomovaných výrobců jako například Diesel, Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Lacoste či Armani.

Foto: Celní správa ČR

Nalezený stroj na našívání chráněných značek výrobců.

„Strojové vybavení výrobny má hodnotu v řádu miliónů, ve stejném řádu se pohybuje i hodnota padělků připravených k expedici,“ dodala Blahutová.

Na akci se podílelo téměř čtyřicet celníků. „V objektu se pohybovalo devět Asiatů, přičemž konkrétní pachatelé přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením budou určeni při probíhajícím trestním řízení,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám