Hlavní obsah

Celníci odhalili falešné kolky na cigaretách

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽELEZNÁ RUDA

Na dokonalé padělky českých cigaretových kolků narazili celníci při sobotní kontrole na tržnicích v Železné Rudě. Dosud přitom nacházeli nelegálně vyrobené cigarety pouze v nekvalitních obalech, díky kterým je snadno rozlišili od originálů.

Článek

"Samotný kolek je dokonale napodoben a lze ho rozeznat od originálu pouze UV lampou, pod kterou nesvítí jeho ochranné prvky," konstatovala mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Přesto podle ní lze poznat, že se nejedná o cigarety vyrobené oficiálním českým výrobcem. "Kolek není na krabičce nalepený celou plochou a jde lehce sloupnout. Krabičky navíc nemají, na rozdíl od tuzemského výrobku, na spodní straně vyražené žádné číslo," pokračovala Blahutová.

Celníci se s padělky cigaret setkali již loni při akci na tržnici Dragoun v Chebu, tehdy ale měly velmi nekvalitně zpracovaný obal. "Vylepení kolku na výrobek prokazuje, že byla státu odvedena spotřební daň. Padělání tabákové nálepky je trestným činem," dodala mluvčí celníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám