Hlavní obsah

Celníci narazili na výrobnu falešného skla Versace za 13 miliónů

Právo, ape
Děčín

Zřejmě falešné sklo značky Versace objevili ústečtí celníci v České Kamenici na Děčínsku. Přes pět tisíc kusů sklářských výrobků by v originálním provedení stálo téměř 13 miliónů korun.

Foto: Celní správa

Zabavené falešné sklo

Článek

Hlídka mobilního dohledu celníků si při průjezdu Českou Kamenicí povšimla, jak několik mužů nakládalo do bulharského kamiónu papírové krabice, a rozhodla se vozidlo zkontrolovat.

„Když celníci jednu z krabic rozbalili, na okamžik zkameněli. V krabici se nacházely sklenice opatřené hlavou Medusy, tedy obrazovou ochrannou známkou Versace. Hlídka pojala důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví, které potvrdila i zástupkyně držitele dotčené ochranné známky,“ uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Foto: Celní správa

Zabavené falešné sklo

Celníci si opatřili příkaz k provedení domovních prohlídek. Při nich nalezli kartonové krabice s velkým množstvím samolepek s vyobrazením hlavy Medusy a skleněných výrobků připravených k dekoraci, tři pece a jeden lakovací box, včetně výrobků v různém stavu dokončení.

Foto: Celní správa

Další sklo objevili celníci při prohlídce areálu

Případem se celníci nadále zabývají. „Majitel, občan jedné zakavkazské republiky, čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením,“ dodal Nejedlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám