Hlavní obsah

Celníci na Karvinsku objevili nelegální stáčírnu, byly v ní tisíce litrů alkoholu

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Další černou stáčírnu zlikvidovali ve čtvrtek moravskoslezští celníci na Karvinsku. Zajistili v ní 2600 litrů alkoholu, zatím se ale neprokázala přítomnost závadného metanolu. Zabavené lihoviny přesto skončily v celním skladu a čeká je likvidace.

Nelegální palírna na Karvinsku skrývala tisíce litrů alkoholuVideo: Celní správa

 
Článek

Razii pod krycím názvem Slivovice podnikli celníci v rodinném domku v obci Těrlicko na Karvinsku.

„Případ s podezřením na spáchání zločinu zkrácení daně a jiné povinné platby byl rozpracován již počátkem měsíce července. Jednalo se o tříčlennou organizovanou skupinu lidí, která přepracovala a skladovala líh neznámého původu, ze kterého vyráběla alkoholické nápoje různých značek. Ten pak distribuovala v moravskoslezském regionu,“ uvedla mluvčí Celního ředitelství Ostrava Pavla Zdobnická.

Na základě příkazu Okresního soudu v Karviné byly provedeny také tři domovní prohlídky, v rámci kterých bylo zajištěno dalších 2 257 litrů vyrobených alkoholických nápojů, 330 litrů 95procentního etanolu a 680 kusů neznačených cigaret.

Na Karvinsku objevili nelegální stáčírnu, byly v ní tisíce litrů alkoholuVideo: Policie ČR

„Dále byly zajištěny věci určené k nelegální výrobě alkoholu jako etikety, láhve, uzávěry, kleště a tresť. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na téměř 560 000 korun,“ dodala mluvčí.

V Opavě se čeká na expertizu

Zlínští kriminalisté, kteří při zátahu v Opavě ve čtvrtek zajistili 6000 litrů zatím neznámé tekutiny, stále čekají na výsledky expertizy.

"Čekáme na výsledky rozborů," řekla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Policie obvinila k pátečnímu poledni kvůli metanolové kauze již 39 lidí.

Metanol už na severu Moravy a ve Slezsku zabil 13 lidí, v celé zemi 23.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám