Hlavní obsah

Čelní srážka s plně naloženým kamiónem stála osmnáctiletého řidiče život

Právo, ČTK, pra
Konecchlumí (Jičínsko)

Uzavření frekventované silnice číslo 35 z Hradce Králové do Jičína si vyžádal ve středu odpoledne střet kamiónu s osobním autem u obce Konecchlumí. Obě vozidla skončila mimo silnici. Osmnáctiletý řidič osobního auta při nehodě zemřel.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Z osobního auta i kamiónu zůstala po nehodě hromada šrotu.

Článek

Nehoda se stala před 15:30. Řidič osobního auta jel směrem od Jičína a z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se střetl s plně naloženým kamiónem.

Obě vozidla skončila v příkopě, kamión se na auto převrátil a to zůstalo pod zdemolovaným návěsem. Tahač kamiónu navíc narazil do stromu.  Z obou vozidel zbyla hromada šrotu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

"V osobním autě hasiči nalezli osobu bez známek života. Řidič kamiónu byl kvůli zdeformované kabině tahače zraněn a do péče si ho převzala přivolaná záchranná služba," uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Hasiči řidiči kamiónu poskytli psychologickou pomoc.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Tahač kamiónu narazil do stromu.

Čtyřicetiletý řidič kamiónu podle Ježkové utrpěl lehké zranění a z nemocnice byl po ošetření propuštěn. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Škodu na vozidlech policie odhadla na 1,5 miliónu korun.

Řidiči místo nehody mohou objet přes Lázně Bělohrad. Ve směru od Jičína by měli na objížďku odbočit v Úlibicích, ve směru od Hradce Králové v Hořicích. "S vyproštěním kamiónu pomáhá těžká technika. Silnice by mohla být průjezdná do půlnoci," odhadla Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám