Hlavní obsah

Čech si v Karibiku zařídil e-shop s elektronikou, obral desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie v Brně obvinila z podvodu čtyřiačtyřicetiletého muže z Trutnovska. Podle kriminalistů v roce 2010 připravil sto lidí přes internet celkem o půl miliónu korun. Policie ho zadržela při nedávném zatýkání v Dominikánské republice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž si vytvořil internetové stránky, na nichž výhodně nabízel elektroniku. Vybral peníze, zboží ale nedodal. Muž dlouhodobě pobýval v Dominikánské republice. Právě tam jej na základě mezinárodního zatykače zadržela policie. S dalšími šesti českými občany ho poslala do České republiky. Doma jsou tito lidé stíháni za různou trestnou činnost.

Obviněný si při pobytu v Karibiku vytvořil internetový obchod na stránce www.levny-obchod.net. Svým krajanům přes web nabízel mobilní telefony a spotřební elektroniku, a to za velmi výhodné ceny. Nechalo se jimi zlákat více než sto zákazníků. Za poslané peníze se však nedočkali objednaného zboží. Někteří přišli o pětistovku, jiní i o několik desítek tisíc korun, uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Muž je ve vazbě a hrozí mu až osm let vězení. Vyšetřování jeho aktivit v internetovém obchodování pokračuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám