Hlavní obsah

Část Karlova mostu je opět počmáraná

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zatím neznámý pachatel počmáral zábradlí Karlova mostu v Praze. Několik desítek centimetrů dlouhého obrazce si všimli v neděli ráno strážníci. Případem se již zabývá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Karlův most po útoku sprejeraVideo: Novinky

 
Článek

„Přijali jsme oznámení od pražských strážníků, kteří v neděli ráno našli na zábradlí Karlova mostu nasprejovaný obrazec,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nápis byl psán pravděpodobně speciálním fixem a má přibližně 30 až 40 centimetrů na délku. Nachází se na zábradlí, přibližně v polovině mostu, u sochy sv. Jana Křtitele.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Popsaná část pražského Karlova mostu

„Celou věc jsme zadokumentovali a případem se nyní zabýváme,“ uvedla mluvčí. Policisté současně prosí veřejnost o pomoc při pátrání po vandalovi či vandalech. „Prosíme o pomoc případné svědky, kteří mohli jednání pachatele vidět, aby se přihlásili na linku 158,“ dodala Kropáčová.

Zábradlí Karlova mostu bylo poničeno před pár dny. V pátek 9. července se na něm objevily modré nápisy v angličtině. Pokrývaly pravou stranu zábradlí a části podstavce jedné ze soch a lamp. K poškození mostu se po medializaci případu přihlásil mladík, s nímž byla dívka. Zábradlí musel čistit restaurátor.

Most posprejovali vandalové i v minulosti. Loni v prosinci potvrdil pražský městský soud roční podmíněný trest německému turistovi Benjaminu Wittigovi, který spolu se svým bratrem Niclasem Steigerem v létě 2019 posprejoval jeden z pilířů Karlova mostu. Cizinci nechal také stotisícový peněžitý trest a vyhoštění na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám