Hlavní obsah

Bývalý zaměstnanec podezřelý z vraždy šéfa firmy skončil ve vazbě

Právo, pab
Klatovy
Aktualizováno

Okresní soud v Klatovech v pátek poslal do vazby 46letého muže, který podle policie ve středu v areálu dopravní firmy v Klatovech ubodal jejího majitele. Za mřížemi skončil Roman V. proto, že by se mohl na svobodě skrývat nebo by mohl pokračovat v trestné činnosti.

Soudce poslal do vazby muže podezřelého z vraždy v KlatovechVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Trestní stíhání bylo zahájeno důvodně, jsou zde indicie, že se tento skutek bohužel stal tak, jak je uvedeno v usnesení o zahájení trestního stíhání,“ sdělil Právu po jednání soudce Jan Kasal.

„Státní zástupce vznesl obavu, že by se mohl obviněný před trestním stíháním skrývat, což argumentoval zejména vysokou trestní sazbou, kterou je ohrožen a která je nyní dvanáct až dvacet let,“ uvedl soudce.

Dalším důvodem k vazbě byly obavy, že by muž mohl pokračovat v trestné činnosti. „Z výpovědí svědků vyplývá, že měl sklony k agresivnímu řešení situací, i když v minulosti byly víceméně verbální,“ upřesnil soudce s tím, že usnesení je pravomocné, protože si obviněný nepodal stížnost.

Muž se k případu před soudem nevyjadřoval a uvedl, že všechno už řekl policii po zadržení. „Z mého osobního pohledu byl dost značně otřesen,“ dodal Kasal.

Podezřelého vyšetřovatelé ve čtvrtek obvinili z vraždy. Podle mluvčí policie Martiny Korandové čin plánoval.

Muž, který měl v Klatovech ubodat bývalého šéfa, podle policie vraždu plánoval

Krimi

Podle informací Práva jde o bývalého zaměstnance firmy, který dostal na sklonku loňského roku výpověď, protože kvůli dopravním přestupkům přišel o řidičský průkaz, a nemohl tak vykonávat dosavadní práci šoféra.

Proč vraždil, zatím není úplně zřejmé. Jedna z vyšetřovacích verzí je, že si na svém bývalém šéfovi vybil vztek z frustrace, která se v něm kvůli ztrátě zaměstnání nahromadila. „Motiv je zatím předmětem šetření,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl, který případ dozoruje.

Podle svědků číhal útočník na příjezd muže na benzinové čerpací stanici, která je v těsné blízkosti areálu společnosti. Zdejší prodavač uvedl, že si koupil pivo a čekal venku. Když přijel majitel firmy, vydal se za ním a zaútočil. Muži už záchranáři nedokázali pomoci. „Lékař se snažil muže resuscitovat, ale nakonec musel na místě konstatovat smrt. Zranění bylo příliš vážné,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Vrah v Klatovech čekal na oběť na pumpě. Policie řeší i požár u exmanželky podezřelého

Krimi

„Všechny nás to zasáhlo, takový konec si nezasloužil. Všem ochotně pomohl,“ řekl na místě jeden z pracovníků firmy. Někteří ze zaměstnanců plakali, nic říkat nechtěli. Do řeči nebylo ani zdrceným členům rodiny. „Nezlobte se, ale nic říkat nebudu,“ uvedl otec mrtvého.

„Neznám souvislosti a příčiny, které k takovému činu pachatele vedly. Pana Ž. jsem znal osobně, obchodovali jsme spolu, byl to pro mne normální slušný člověk. Když někoho propustí, tak je tam asi nějaká příčina. Pro zaměstnance bude šéf vždy ten špatný,“ uvedl jeden z klatovských podnikatelů.

Obviněného muže policisté prověřují také v souvislosti se žhářským útokem v bydlišti jeho bývalé manželky ve Velkém Boru. Tam jí někdo v úterý nad ránem zapálil dvě osobní vozidla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám