Hlavní obsah

Bývalý řidič kamiónu dva dny po sobě řídil opilý. Nadýchal přes tři promile

– Zlínsko
Novinky, luh

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky čelí devětačtyřicetiletý muž z obce poblíž Slavičína na Zlínsku, který dva dny po sobě řídil opilý. Muži, který se policistům představil jako bývalý řidič kamiónu, hrozí několikatisícová pokuta, zákaz řízení a až jeden rok vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O netradičním případu, který se stal už začátkem srpna, informovala v pondělí mluvčí krajské policie Monika Kozumplíková. Poprvé muž nadýchal 3,4 promile a policisté mu na místě zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Přesto muž hned druhý den za volant usedl znovu. Tentokrát nadýchal 2,6 promile.

„Muž policistům vysvětlil, že si jako bývalý řidič kamiónu byl vědom toho, že porušuje zákon, přesto se potřeboval s vozidlem a svou kamarádkou přesunout od restaurace, kde popíjeli alkohol, a doufal, že policejní hlídku nepotká. Když mu policisté kolem deváté hodiny večer naměřili v dechu 3,4 promile alkoholu a zakázali další jízdu, poslechl. Ale následující den potřeboval auto přeparkovat,“ uvedla mluvčí.

V osm hodin ráno tedy znovu usedl za volant, po cestě však znovu narazil na policisty, kteří mu po jedenácti hodinách abstinence naměřili 2,6 promile.

Nyní muži hrozí několikatisícová pokuta, zákaz řízení a až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám