Hlavní obsah

Bývalý hokejista Čechmánek dostal podmínku za podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Tříletý trest podmíněně odložený na zkušební dobu pěti let uložil v úterý senát Krajského soudu ve Zlíně bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi. Člen vítězného olympijského týmu z Nagana je podle soudu vinen z podvodu. Toho se měl dopustit od března 2013, když si půjčoval peníze a objednával práce, přestože věděl, že závazky nebude schopen splatit.

Soudce vynáší rozsudek na ČechmánkemVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Čechmánek se měl dopustit škody značného rozsahu, když tato přesáhla výše 7,2 milionu korun.

Podle původních žalob se měl podvodu Čechmánek dopustit i před březnem 2013, a to se škodou kolem čtyř milionů korun.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Bývalý hokejista (vpravo) u soudu

U těchto případů jej ale soudní senát obžaloby zprostil. „Stejně jsme rozhodli i ohledně neuložení majetkové sankce, a to protože je nyní obžalovaný Roman Čechmánek v konkurzu,“ vysvětlil předseda senátu Pavel Dvorský.

Čechmánek mohl dluhy uhradit ze svých zdrojů, zaznělo u soudu

Krimi

Jedenapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, podle trestního zákoníku mu hrozilo až osm let vězení. Úterní rozsudek ještě nenabyl právní moci. Čechmánek se proti němu pravděpodobně odvolá.

Jeho obhájce si vzal lhůtu na případné odvolání. Bezprostředně po skončení soudu se reprezentační brankář nechtěl k rozsudku vyjadřovat a ihned opustil soudní budovu.

Podle obhájce Tomáše Štípka se stal Čechmánek obětí insolvenční mašinerie. Podle něj se jeho případ nemusel vůbec dostat k soudu, který se táhne už zhruba sedm let.

Čtyři roky vězení. Žalobce navrhl hokejistovi Čechmánkovi znovu trest za údajný podvod

Krimi

„Neměl dostatek hotovosti, ale měl majetek, ze kterého mohl hotové peníze mít. Jenže nařízenou insolvencí je mít nemohl. K trestnímu soudu se případ nemusel vůbec dostat. Tyto věci by se měly řešit v soudech občanskoprávních. Kdyby věřitelé zažalovali mého klienta klasicky o své peníze, tento soud by vůbec nebyl. A nemusela být ani insolvence či dražby pivovaru Čechmánek,“ řekl již dříve Právu Štípek.

Reklama

Výběr článků

Načítám