Hlavní obsah

Bývalý boxer málem umlátil známého kvůli hledání motorky, tvrdí obžaloba

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Natržená slezina, otřes mozku, zlomená čelist. Tak vypadal účet po nerovném zápase, do kterého se podle státního zastupitelství pustil někdejší nadaný rohovník, čtyřicetiletý Tomáš Pospíšil, se svým o deset let mladším sokem. Nešlo ale o žádné sportovní utkání, bývalý boxer měl svého známého dle obžaloby zmlátit zřejmě v souvislosti s hledám ztracené motorky.

BEZ KOMENTÁŘE: Tomáš Pospíšil u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Pospíšilovi nyní hrozí u brněnského Krajského soudu až 12 let vězení. K incidentu došlo podle státní zástupkyně Zuzany Zámoravcové loni o vánočních svátcích v Prostějově.

„V noci 27. prosince u sportoviště u školy obžalovaný napadl poškozeného tak, že ho opakovaně razantními údery bil do hlavy a těla pěstí a kopal do něj. Poškozený utrpěl závažná zranění, se kterými byl převezen na ARO místní nemocnice a musel podstoupit akutní operaci břicha s odstraněním sleziny,“ konstatovala žalobkyně. Zámoravcová upozornila, že Pospíšil podle ní takto bezohledně na napadeného zaútočil, přestože byl odsouzen za rok a půl starý konflikt, při němž zbil v herně tři muže.

„Navíc věděl jako osoba trénující box a bývalý boxer o své fyzické převaze, a přesto razantně útočil na místa, kde jsou uloženy životně důležité orgány,“ zdůraznila.

Foto: Petr Kozelka

Tomáš Pospíšil u soudu tvrdil, že napadeného muže našel už krvácejícího a poskytl mu jen první pomoc.

Sám Pospíšil, který v amatérském boxu spadal do těžké a supertěžké váhy, u soudu překotně vysvětloval, že se vlastně do celé situace dostal úplně nevině, když známému pomáhal v pátrání po odcizené motorce.

„S poškozeným jsem se kvůli tomu měl sejít, chtěl po mě snad i nějakou ochranu proti cikánům, ale když jsem tam přišel, našel jsem ho, jak krvácí. Byl celý domlácený a skučel, že ho bolí břicho,“ popisoval Pospíšil s tím, že pak vzal muže do náručí a odnesl ho domů, kde mu dal hadr na hlavu a pořídil si s ním selfie.

Zbitý je známá firma

„Tohle zranění jsem mu rozhodně nezpůsobil kopáním a šlapáním po hlavě, to se prostě nedělá, to já nedělám. Byla chyba, že jsem sanitku nezavolal hned na místě. Jsem z toho dočista špatný, že mě označil za útočníka,“ kroutil hlavou boxer.

Zbitý muž nebyl pro prostějovské policisty neznámou osobou, pohyboval se totiž v kruzích uživatelů drog. „Při výslechu tvrdil, že spadl z kola, ale to jsem mu nevěřil. Pak řekl, že dostal ze tmy pár ran, a nakonec mi řekl, kdo ho napadl, ale musel jsem mu slíbit, že to nenapíšu do protokolu, měl totiž strach,“ popsal policista, kterak se vyšetřovatelé pustili Pospíšilovým směrem.

Jak vlastně k celé události došlo, bude muset rozlousknout senát v čele s Michalem Zámečníkem, který si kvůli tomu předvolal další svědky a znalce.

Reklama

Výběr článků

Načítám