Hlavní obsah

Bývalému advokátovi Škrlové vypálili a vykradli kancelář

– Brno • Aktualizováno
Novinky, Petra Konečná, Miroslav Homola

Ve čtvrtek večer vzplála brněnská kancelář advokáta Josefa Kolinského, bývalého obhájce Barbory Škrlové. Prostory měly být údajně před požárem vykradeny. K požáru došlo ve čtvrtek večer na ulici Jana Uhry v Brně.

Článek

"Je evidentní, že to bylo zapáleno úmyslně. Někdo prostě prohodil cihlu oknem a poté za tím šla nějaká zápalná láhev," uvedl advokát. V současnosti se nevyskytuje na území České republiky. K případu se však vyjádřil telefonicky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Soukromý detektiv, advokát a bývalý elitní policista Josef Kolinský ve zcela zdemolované kanceláři, kterou někdo ze čtvrtka na pátek zapálil.

„Bylo to zřejmě někdy kolem jedné v noci. Já jsem dorazil ve dvě, a to už tu byli hasiči.Museli nejprve vyrazit bezpečnostní dveře. Bylo to obrovské štěstí, že kouř ucítil jeden z nájemníků, který zavolal pomoc. Jinak by se ten oheň mohl podle hasičů velmi rychle rozšířit i do vyšších pater,“ řekl exkluzivně Právu Kolinský, bývalý elitní detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a právník, který společně s Jiřím Hrouzkem zastupoval Barboru Škrlovou. V "kuřimské kauze" figuroval taktéž jako svěděk.. 

Foto: Miroslav Homola, Právo

Škody na zařízení odhadl Kolinský na 750 tisíc korun.

„To víte, že při naší branži existuje řada lidí, kterým nemusí být naše činnost po chuti. Máme například rozpracováno několik závažných obchodních sporů a podobně. Určité podezření mám, ale to je zatím jen pro policejní vyšetřovatele,“ uvedl dále s tím, že zatím nedokáže vyhodnotit, zda byl noční útok výstrahou, pomstou, nebo pokusem zapálit kancelář s cílem likvidace dokumentů.

„Poslední možnost by byla značně naivní. Všechny důležité listiny máme pochopitelně v bezpečnostních skříních, ovšem i tak shořelo několik dokladů a dokumentů, se kterými jsme zrovna pracovali,“ dodal Kolinský.

"Předběžně odhadovaná škoda na majetku není značná. Pohybuje se okolo 100 tisíc korun. Při incidentu nebyl nikdo zraněn," informoval Novinky mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Naproti tomu Kolinský odhadl škody na tři čtvrtě miliónu.

Mluvčí brněnské policie uvedl, že příčiny požáru zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám