Hlavní obsah

Bývalé přítelkyni probodl krk, může jít až na 20 let za mříže

– Ústí nad Labem
Právo, Aleš Pelikán

Krajský soud v Ústí nad Labem začal ve středu projednávat případ pokusu vraždy, kterého se loni na konci září v Chomutově měl dopustit 20letý Jakub Hejhal. Ten si počkal na svou bývalou přítelkyni a poté ji začal škrtit a dvakrát ji bodl nožem do krku a do zad. Dívku zřejmě zachránil příchod ženy, která zaslechla její volání o pomoc. Hejhalovi hrozí trest až 20 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Kvůli pokusu o vraždu své bývalé přítelkyně stanul ve středu před ústeckým soudem 20letý Jakub Hejhal z Chomutova

Článek

Podle obžaloby mladík věděl, kudy 18letá dívka chodí do školy, a po setkání ji vylákal pod záminkou předání nějaké věci pro její spolužačky na nedalekou mýtinu. Tam ji prý se slovy „chcípni děvko“ napadl a začal rdousit.

Oba se pak prali, zakrýval jí ústa a pokračoval ve rdoušení. Následně ji prý bodl 23,5 centimetru dlouhým nožem. Na krku jí způsobil kromě pohmoždění i dvoucentimetrovou bodnořeznou ránu a další centimetr hlubokou ránu na zádech. Po příchodu svědkyně utekl, umyl se v potoce a nůž zahrabal pod listí.

Čekal prý sex, ale dívka odmítla

Hejhal při své výpovědi u soudu popřel, že by chtěl bývalou přítelkyni zabít. Rozešli se prý asi měsíc před tím, než k incidentu došlo. I po rozchodu prý spolu měli sex a kvůli dalšímu na ni prý čekal. Dívka podle něj ale sex odmítla, začali se prát a on údajně upadl a uhodil se do hlavy. Pak si prý nic chvíli nepamatoval a nemohl si vybavit, jak ke zranění na krku dívka přišla.

„Nůž jsem nosil u sebe jen někdy na obranu před feťákama,“ řekl u soudu obžalovaný Hejhal.

Poškozená dívka vypověděla, že se s Hejhalem rozešla po rok a tři čtvrtě trvající známosti, protože ji prý sprostě nadával a bil ji. Potvrdila, že se v osudné ráno na ni bývalý přítel vrhnul se slovy chcípni děvko a škrtil ji. Nůž ale prý při útoku neviděla.

„Cítila jsem, jak mě něco štíplo, ale ještě jsem nevěděla, co to bylo,“ řekla u soudu. Po útoku odešla ke kamarádce, následně k lékaři a poté vše oznámila na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám