Hlavní obsah

Žalobce podmíněně odložil případ Hybáškové. Bývalá europoslankyně nesmí rok a půl za volant

– Praha • Aktualizováno

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6 v pátek podmíněně odložilo případ bývalé europoslankyně Janě Hybáškové, která v srpnu nabourala čtyři zaparkovaná auta. Hybášková podle policie řídila opilá. Žalobce stanovil ženě zkušební dobu na rok a půl, během které také nesmí řídit.

Auto s bývalou europoslankyní bouralo v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Kriminalisté ukončili práci na případu, kdy ženě bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Spis byl předán na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6,“ řekla v pátek ráno Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Státní zastupitelství odpoledne informovalo, že případ již byl ukončen. „Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6 dnešního dne rozhodlo tak, že podmíněně odložilo podání návrhu na potrestání. Zkušební doba byla státním zástupcem stanovena ve výměře 18 měsíců,” řekl ČTK mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Hybášková podle něj splnila podmínky vyplývající z trestního řádu. „Podezřelá se mimo jiné k činu doznala, složila na účet státního zastupitelství peněžitou částku určenou státu na peněžitou pomoc obětem trestné činnosti podle zvláštního právního předpisu a též se zavázala, že se po zkušební dobu zdrží řízení všech motorových vozidel,„ dodal mluvčí. Hybáškové hrozily až tři roky ve vězení.

Opilá řidička nabourala v Praze několik aut. Ve voze byla bývalá europoslankyně Hybášková

Krimi

Hybášková je zvláštní zmocněnkyní ministra zahraničí pro podporu Čechů do institucí EU. Ministerstvo zahraničí uvedlo, že o výsledku vyšetřování zatím nemá žádné informace, a proto dosud nepřijalo žádné opatření. Zástupci resortu se také spojili s Hybáškovou, která jim podle mluvčí ministerstva Evy Davidové řekla, že k dnešnímu dni také nebyla o výsledku vyšetřování dopravní nehody vyrozuměna.

„Dokud nebudou v předmětné věci učiněny ze strany policie potřebné úkony, pak nemůže ministerstvo v této věci konat jinak, než konalo dosud. V případě, že bude na základě výsledku šetření dopravní nehody policií zahájeno trestní stíhání paní Hybáškové, pak ta bude v souladu s pracovněprávními a služebněprávními předpisy postavena mimo službu,” sdělila Novinkám Davidová.

Foto: Aktu.cz

Bývalá europoslankyně Jana Hybášková bourala v opilosti.

Bývalá europoslankyně a současná pracovnice ministerstva zahraničních věcí bourala na konci srpna v Bělohorské ulici v jednu ráno. V autě s ní jel ředitel Odboru států Blízkého východu a severní Afriky ministerstva zahraničních věcí Petr Hladík.

Foto: Aktu.cz

Hybášková tvrdila, že řídila ona.

Agentuře Aktu Hybášková na místě tvrdila, že řídila ona a auto je její. Při odtahu auta se také pohádala s odtahářem, který podle jejích slov necitelně zacházel s nabouraným vozem. Nereagovala také na výzvy policisty a snažila se mu vysvětlit, že auto není zničené.

Policie tehdy uvedla, že Hybášková i její spolujezdec nadýchali více než jedno promile alkoholu.

Foto: Aktu.cz

Nabouraná škoda, ve které jela Jana Hybášková

Jana Hybášková byla europoslankyní v letech 2004 až 2009. Kandidovala také do Poslanecké sněmovny, ale neuspěla. Působila jako velvyslankyně Evropské unie v Iráku a poté v Namibii. Nyní pracuje na ministerstvu zahraničních věcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám