Hlavní obsah

Bylo jasné, že chlapce někdo umlátil, řekl v případu utýraného chlapečka lékař

Právo, ape
Ústí nad Labem

Krajský soud v Ústí nad Labem v pondělí pokračoval v projednávání případu utýraného tříletého chlapce. Předsedkyně senátu četla výpovědi svědků, mezi nimi například i zasahujícího lékaře ze záchranky. Podle něj bylo na první pohled jasné, že chlapce někdo utýral. Z vraždy a týrání dítěte se u soudu zpovídá 20letý J. K., hrozí mu až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: J. K. obžalovaný z utýrání dítěteVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Malý chlapec zemřel v bytě v Lounech na následky zranění po týrání v noci z 15. na 16. února. Podle obžaloby muž dítě utýral, měl ho nejen fackovat a mlátit vařečkou, ale i kousat, pálit cigaretou, žehličkou nebo ho měl sprchovat ledovou vodou a nechávat ho klečet s nataženým rukama. To popsala ve čtené výpovědi jedna ze svědkyň.

„Dozvěděla jsem se, že (obžalovaný) malého bije a (ten) musí držet knížky na rukou. Pak také chlapec chodil nějak divně, vypadalo to, že má nateklý zadek a bolí ho to. Nechtěli, aby ho někdo viděl,“ uvedla jedna ze sousedek.

V osudnou noc chlapec již kolaboval, ale obžalovaný s 20letou matkou dítěte záchranku nezavolali, protože se prý báli, že jim ho vezmou. Když se 16. února probudili, chlapec byl již mrtvý. „Bylo jasné, že chlapce někdo utýral. Ten muž byl velmi neklidný. Na otázku, kde přišel chlapec k těm zraněním, říkal, že hodně padal, že ho bolely nožičky. Nechtěl jsem tam zůstávat déle,“ vypověděl zasahující lékař ze záchranky.

Měl pohmožděný mozek

Chlapeček měl podle obžaloby mimo jiné pohmožděniny, krevní výrony a také pohmožděný mozek s těžkým otokem.

Obžalovaný je od 18. února ve vazbě. Nejprve byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí. Až v březnu bylo na základě pitvy a dalších důkazů policisty překvalifikováno těžké ublížení na zdraví na obvinění z vraždy.

Hlavní líčení bude pokračovat ve středu výslechy dalších svědků. Znovu by měla vypovídat také matka chlapce, která je sama v případu obviněná. Její případ bude ale soud projednávat samostatně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám