Hlavní obsah

Byl hodný, ale také bil ženy, popisují svědci Rumuna podezřelého z vraždy

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Byl hodný, ale dokázal být i vznětlivý a hrubý na ženy, tak popisovali ve čtvrtek svědci u Krajského soudu v Liberci muže obžalovaného z vraždy pětadvacetileté Ukrajinky. Ženu podle obžaloby ubodal v létě roku 2016 v jejím libereckém bytě nožem s dlouhou čepelí její známý, 32letý Rumun Marius Ailieseie. Hrozí mu za to až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Soud s mužem obžalovaným z vraždy UkrajinkyVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

Rodiče Rumunovy někdejší české přítelkyně, kteří u soudu vypovídali ve čtvrtek, popsali obžalovaného jako pracovitého a hodného člověka. Z jejich výpovědí ale také vyplynulo, že byl velmi vznětlivý.

Několikrát prý svou českou přítelkyni napadl a zbil, jednou s ní údajně na ulici smýkal tak surově, až si zlomila nohu v nártu, jindy ji doma škrtil. „Měla potom celý krk modrý i s jizvou od prstu,“ popsala u soudu matka Češky Daniely, se kterou Rumun v Liberci žil.

„Dcera se umí bránit, ale myslím, že se ho potom bála,“ vypověděla matka.

Foto: Michael Polák, Právo

Obžaloba viní 32-letého Rumuna, že v Liberci ubodal mladou Ukrajinku a že po činu její tělo ukryl u řeky Nisy. Muž to odmítá.

Právě rozpad vztahu obžalovaného s jeho českou přítelkyní byl podle policie a obžaloby na začátku tragického příběhu. Rumun údajně nedokázal přenést přes srdce, že se s ním Češka Daniela rozešla. „Chtěl ji strašně zpátky. Dokonce kvůli tomu i brečel,“ vypověděla ve čtvrtek matka Daniely.

Ukrajinku vinil z rozpadu svého vztahu

Podle obžaloby vinil Rumun z rozpadu vztahu nejbližší kamarádku své přítelkyně, Ukrajinku Valentinu. „Vadilo mu, že mu zkazila vztah,“ uvedl státní zástupce Martin Feřt.

Podobně jako svou přítelkyni i její kamarádku už předtím několikrát napadl.

Foto: Michael Polák, Právo

Dvaatřicetiletý obžalovaný Rumun (vpravo). Podle svědků pracovitý a hodný člověk s občasnými sklony k násilí, podle policie vrah.

Týden po rozchodu se svou přítelkyní se podle policistů už neovládl a na Ukrajinku zaútočil v jejím bytě nožem. Způsobil jí řadu bodných a řezných ran, které zasáhly srdce i plíce. Tělo ženy pak v noci vyhodil z okna bytového domu na ulici a na zádech ho odnesl ke korytu řeky Nisy, kde ho ukryl.

Dva dny po vraždě odcestoval do Rumunska. Tam ho na základě zatýkacího rozkazu vydaného českou justicí zadržela tamní policie a předala do Česka. Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám