Hlavní obsah

Brutální vrah si svobody moc neužil, zabil se v autě po nárazu do stromu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Po propuštění z vězení si František Blahuta z Klatovska příliš svobody neužil. Osmapadesátiletý muž, který si odpykával za mřížemi třináctiletý trest za brutální vraždu seniora z roku 2000, se zabil v autě po nárazu do stromu. Z vězení vyšel koncem loňského roku. Nehoda se stala ve čtvrtek v šest ráno u Kejnic poblíž Horažďovic.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Propuštěný vrah nehodu nepřežil.

Článek

Podle informací Práva se Blahuta vracel domů z oslavy. „Řidič peugeotu při projíždění levotočivé zatáčky vyjel mimo silnici a narazil do vzrostlého stromu. Na místě byl mrtvý,“ uvedla policistka Dagmar Brožová s tím, že vyšetřovatel nařídil soudní pitvu, která by měla zjistit, jestli byl řidič pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné či psychotropní látky.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Propuštěný vrah nehodu nepřežil.

Blahutův krvavý čin tehdy způsobil v malé vesničce Nezdice na Šumavě poprask. Osudného 13. února 2000 tam přijel za svým známým Karlem Hlaváčem (72) a požádal ho o půjčku. Následně mu vytrhl z ruky peněženku a surově ho ztloukl.

Podle rozsudku ho bil ho pěstmi, kopal ho, šlapal do obličeje a nakonec jím tloukl o pelest postele. Způsobil mu tak zlomeninu klenby a spodiny lebeční, žeber a pohmožděniny mozku. Znalci u soudu řekli, že oběť umírala postupně a v hrozných bolestech. Blahuta si odnesl z Hlaváčova domu peníze a věci v hodnotě téměř 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám