Hlavní obsah

Brněnský Ronaldo prodával svou nezletilou přítelkyni, dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nápad, jak snadno přijít k penězům, dostal loni v létě třiadvacetiletý Ronaldo Tonka z Brna. Domluvil se se svou tehdejší přítelkyní, že ona bude prodávat své tělo za peníze a on bude inkasovat. Jenže dívce v té době bylo teprve sedmnáct let.

BEZ KOMENTÁŘE: Brněnský Ronaldo prodával svou přítelkyniVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Mladíkovo počínání státní zastupitelství ohodnotilo jako obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte.

S žalobcem nakonec Tonka uzavřel dohodu o vině a trestu znějící na tři roky vězení s podmíněným odkladem na pět let. V úterý pak dohodu schválil brněnský krajský soud. Muži hrozilo až 12 let vězení.

„Obviněný opakovaně v četnosti dva- až třikrát týdně nutil svou tehdejší přítelkyni k prostituci. Znal její věk, žili spolu. Nabídl ji snadný výdělek a ona na to přistoupila,“ prohlásil státní zástupce.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ronaldo Tonka

„Instruoval ji o ceníku za různé sexuální služby, domlouval jí schůzky a doprovázel ji. Služby dívka poskytovala v autech klientů na různých místech Brna, ceny byly od 600 do 2000 korun. Také přítelkyni založil profil na erotické seznamce pod jménem Micinka z Brna,“ dodal.

„Když ale přítelkyně odmítla prostituci provádět, vulgárně jí nadával a také ji napadl. Obžalovaný chtěl mít finanční prostředky pro svou potřebu a u své přítelkyně podpořil sklony k promiskuitními způsobu života,“ dodal žalobce.

Sám Tonka toho u soudu moc nenamluvil. Na dotaz předsedy senátu Dušana Beránka ale řekl, že krátce studoval na střední policejní škole.

„A proč jste odešel?“ zajímalo soudce. „Nebyly finance,“ zahučel Tonka, který později pracoval na čištění ulic. „Proč jste toho nechal?“ tázal se soudce. „Měl jsem strach ze soudu,“ odvětil obžalovaný.

Mladíci z Karvinska platili za sex rekvizitami

Krimi

Uzavřenou dohodu o vině a trestu nakonec soud schválil.

„Pokládáme ji ale na samé hranici možného a přijatelného, možná i mírně za tou hranicí. Jak plyne ze spisu, dívka nastoupila na životní cestu své matky, která se prý také prostituuje,“ povzdychl si soudce Beránek.

„Jako mladý člověk bez zdravotních problémů byste se měl živit poctivou prací, ne tím, že dítě přimějete k provozování prostituce a žijete z toho. Máte teď ve svých rukou, jakou cestu si vyberete a kam vás zavede. Vyvarujte se negativního chování,“ dal Tonkovi dobrou radu nakonec soudce. Verdikt soudu je pravomocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám