Hlavní obsah

Bratři v maskách Santa Clause ukradli pokladnu, na útěku stříleli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Vybaveni maskou Santa Clause, plynovými pistolemi a slznými spreji vyrazili krást dva bratři na Zlínsku. Svou akci dobře promysleli, jako cíl si vybrali pokladnu v místě, kde právě probíhalo veselí spojené s pálením čarodějnic. Utéct se jim však nepodařilo, protože zasáhli pořadatelé.

Foto: Policie ČR

Čepice použitá při krádeži

Článek

Incident se odehrál v neděli večer v jedné z obcí na Zlínsku. Dvacetiletý mladík z Kroměříže a jeho o tři roky starší bratr nenechali nic náhodě.

„Aby nebyli příliš nápadní, vzali si s sebou čepice a masky Santa Clause. Byli připraveni také na to, že by je mohl někdo pronásledovat, proto se vyzbrojili slznými plyny a plynovými pistolemi. A do třetice ze svého vozidla BMW odstranili zadní registrační značku pro snazší únik,“ popsala mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Auto zloději zbavili registrační značky

Hlavní roli na sebe vzal mladší muž, který z lesa vyběhl k pokladně, v níž v tu chvíli bylo téměř 100 tisíc korun a se kterou pak běžel zpět. Jeho bratr dával pozor, zda ho někdo nesleduje, když vtom spatřil tři pořadatele, kteří se snažili zloděje chytit.

„Bratři neváhali a stříleli za sebe plynovými pistolemi ve snaze pronásledovatele zastrašit. I přes důkladně promyšlený plán se však mladíkům nepodařilo ostraze uniknout. Zadržela je těsně před jejich vozem,“ konstatovala Kozumplíková.

Přivolaní policisté je převezli na služebnu, kde mladíkům sdělili podezření z trestného činu krádeže. V případě odsouzení hrozí oběma mladíkům trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám