Hlavní obsah

Bratra shodil z kapoty rozjetého auta a ujel od něj

Právo, Jiří Růžička

Vážným zraněním čtyřicetiletého muže skončila v sobotu večer sourozenecká roztržka tří bratrů v Korytné na Uherskohradišťsku. Zraněný skončil v nemocnici poté, co ho mladší bratr riskantním manévrem shodil z kapoty rozjetého osobního automobilu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Případ vyšetřuje policie, rozsah zranění zatím není jasný. Ilustrační foto.

Článek

„Za celým případem stojí zřejmě nezvládnuté emoce a také alkohol,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

„Tři bratři se v sobotu sešli při výpomoci na nějaké akci u svého otce. Během dne údajně popíjeli alkohol, nejvíce pak právě před večerem. Došlo k neshodám, hádce a potyčce. Jeden z bratrů, osmatřicetiletý muž, kolem půl deváté večer skočil do osobního auta a chtěl s ním odjet. Jeho starší čtyřicetiletý bratr se mu v tom snažil zabránit a skočil na kapotu automobilu,“ popsal Mergental.

Řidič ale na situaci reagoval velmi nešťastně. Na bratra, který se na kapotě ocitl ve vážném ohrožení, nebral žádné ohledy a v jízdě pokračoval. Situace se vyvíjela jako v akčním filmu, pro čtyřicetiletého muže na kapotě však, bohužel, nešťastně. Po několika metrech dramatické jízdy řidič prudce zabrzdil, muž se na kapotě neudržel a setrvačností byl katapultován dopředu před vozidlo.

Skončil na JIP

„Řidiče to nezastavilo, znovu se rozjel a pokračoval v cestě do svého bydliště na Přerovsku. Další z bratrů zavolal záchranku a posádka rychlé zdravotnické služby převezla zraněného muže do nemocnice, kde byl hospitalizován na jednotce intenzívní péče. Informace o přesném rozsahu poranění, délce léčení a možných následcích v tuto chvíli ještě nemáme k dispozici,“ sdělil v neděli Mergental.

Policisté pokračují ve vyšetřování okolností případu.

„Muže, který vůz měl řídit, se podařilo zadržet v jeho bydlišti a byl eskortován do Uherského Hradiště, kde se případem zabývají kriminalisté. Je podezřelý ze dvou trestných činů, a to ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Hrozí mu za to trest, který bude záviset právě na definitivní kvalifikaci rozsahu zranění a případných následků,“ doplnil Aleš Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám