Hlavní obsah

Bože, za co? tázala se žena u soudu. Za vraždu zlatnice dostala 17,5 roku

Novinky, bad
Praha
Aktualizováno

„Bože, za co?“ hlesla třiatřicetiletá Martina Moláčková, když si vyslechla trest za vraždu své známé zlatnice. Podle středečního nepravomocného rozsudku pražského městského soudu si má odsedět sedmnáct a půl roku ve vězení. Moláčková podle obžaloby o dvacet let starší ženu uškrtila a sebrala jí několik šperků, které prodala svému dealerovi pervitinu.

Foto: Petr Horník, Právo

Martina Moláčková u předchozího soudního líčení

Článek

Podle předsedkyně soudu Hany Hrnčířové se během hlavního líčení podařilo vinu Moláčkové prokázat ať už výpověďmi svědků, či souvislým řetězcem nepřímých důkazů.

„Soud dopěl k závěru, že vzhledem k časovým souvislostem poškozená zemřela během návštěvy Moláčkové, žádná jiná osoba tam v tu chvíli nebyla,“ uvedla Hrnčířová s tím, že se na krejčovských nůžkách v bytě zavražděné našla pachová stopa. Podle soudu jde o tytéž nůžky, kterými Moláčková odstřihla kravatu, kterou zlatnici škrtila.

Moláčková by měla jít do věznice se zvýšenou ostrahou a rovněž zaplatit synovi zavražděné přes čtvrt miliónu korun jako odškodné. Verdikt však není pravomocný, Moláčková se ve středu na místě odvolala k Vrchnímu soudu.

K vraždě zlatnice došlo v červenci 2014 v pražských Malešicích. Moláčková podle obžaloby šla za ženou, se kterou se už dříve znala, aby jí prodloužila řetízek. Během návštěvy měla ženu několikrát uhodit do hlavy, následně jí do úst dala dva roubíky, přetáhla jí přes hlavu igelitovou tašku a kolem krku utáhla pánskou kravatu. Poté ji měla pořezat na obou zápěstích. Podle žalobkyně Taťány Zmatlíkové byla šestapadesátiletá žena celou dobu při vědomí a smrt udušením nastala až po několika desítkách minut.

Z bytu pak podle spisu kromě dvou telefonů zmizelo šest prstenů, dva páry náušnic a řetízek, které údajně skončily u drogového dealera obžalované, který šperky roztavil a prodal asi za šest tisíc korun.

Vinu odmítla

Moláčková od počátku jakoukoliv vinu odmítala. „„Chtěla bych říct, že jsem ji nezabila. Neměla jsem jediný důvod. Měla jsem ji ráda,“ prohlásila loni v létě u hlavního líčení. Připustila, že se za zlatnicí stavila, aby jí ukázala fotky své čerstvě narozené dcery. Co se dělo v bytě po jejím odchodu, ale prý už neví.

Státní zástupkyně Taťána Zmatlíková ve své závěrečné řeči připomněla drogové excesy Moláčkové, která například řídila pod vlivem pervitinu auto, ve kterém vezla svou několikaměsíční dceru. Moláčková také prohrála statisíce na výherních automatech. Podle Zmatlíkové je Moláčková zvyklá lhát, proto je její výpověď nevěrohodná. Žalobkyně navrhovala trest mezi patnácti a sedmnácti lety vězení.

Moláčková i ve své závěrečné řeči, stejně jako její advokát, žádala zproštění obžaloby a zastavení trestního stíhání. Stěžovala si navíc na psychický nátlak policistů, kteří ji zatkli a vyslýchali. „Nadávali mi, že jsem feťácká děvka. Vyhrožovali, že zařídí, aby mi vzali dcerku, a skončí ve Klokánku,“ prohlásila Moláčková.

Moláčková se po zadržení v listopadu 2014 údajně ze zoufalství pokusila v cele předběžného zadržení o sebevraždu propašovanou žiletkou, kterou ukryla v botě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám