Hlavní obsah

Bodla druha nožem na houby přímo do srdce. Nebylo to úmyslně, řekla soudu

Právo, Zdeněk Seiner
Pardubice

Krajský soud v Pardubicích začal ve středu řešit případ vraždy. Osmapadesátiletá Marie Kramaříková podle obžaloby nožem, kterým právě čistila houby, v afektu probodla svého opilého druha.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Obžalovaná Marie Kramaříková před pardubickým soudem

Článek

„Ano, zabila jsem ho. Ale nebylo to úmyslně,“ řekla jen před trestním senátem obžalovaná žena a dál odmítla vypovídat. Soud se tedy musí opírat o její výpovědi v předběžném líčení a o svědectví sousedů v Krasíkově na Orlickoústecku.

Podle nich její soužití s druhem o 17 let mladším mělo daleko k ideálnímu vztahu, oba se často opíjeli a drsné konflikty byly prakticky na denním pořádku.

Poslední jejich konflikt, který skončil smrtí muže, se odehrál 17. října loňského roku. Opilý partner byl podle výpovědí obžalované ženy v přípravném řízení na policii mimořádně agresivní, údajně se jí dokonce vymočil do obličeje.

Svěřila se neteři

Nůž, kterým krájela houby, byl v té chvíli při ruce a stal se vražednou zbraní. Muže bodla podle obžaloby do prsou, vytáhla ho z rány a utekla ze svého rodinného domku. Tím ukončila čtyřletý vztah. Zpráva patologa konstatovala, že čtyřicetiletý muž zemřel na poranění srdce.

Další počínání obžalované ženy postrádalo logiku. Navštívila svou neteř, od které chtěla kuřivo, jen mezi řečí se přiznala k vraždě. Ta sice nahlásila vraždu policii, ale s několikahodinovým zpožděním, protože spolu s obžalovanou stresovou situaci řešily alkoholem.

Obžalovaná žena chtěla trestný čin ještě nějaký čas utajit, prý aby ještě mohla ještě inkasovat jeho sociální dávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám