Hlavní obsah

Blondýnka - podvodnice nabízela i diplomatické pasy

Právo, fk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Netradiční úlovek uvízl v síti karlovarské hospodářské kriminálky. Pětatřicetiletá žena z Karlových Varů vylákala podvodným způsobem z důvěřivců téměř dva milióny korun. Nabízela diplomatické pasy, ale třeba i zhotovení propagačních tiskovin na těhotenskou módu.

Foto: Archiv, Novinky

Článek

Použila k tomu osvědčené metody - firmu v zahraničí, falešný právnický titul i svůj vzhled atraktivní blondýnky.

Kriminalisté dosud odhalili pět jejích velkých podvodů, mezi nimiž figuruje i údajné výběrové řízení na rekonstrukci nemocnice Simao Mendes v africké Guinee Bissau, kdy jako záruku účasti na řízení požadovala složení finanční částky v hodnotě téměř jednoho miliónu korun.

„Vyšetřování začalo v minulém roce. Obviněná je už ve vazbě a šetření dál probíhá. Hrozí jí až osm let vězení,“ informoval Právo mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Podvodnice si vybudovala v Karlových Varech dokonalé zázemí s kanceláří i štítkem na domě. Diplomatické pasy nabízela od 26 tisíc euro až po 813 tisíc euro. Vybírala i peníze pod příslibem založení obchodních společností v Anglii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám