Hlavní obsah

Bitka v pizzerii a ukradená šála. Policie obvinila 16 havířovských hokejových fanoušků

Právo, Aleš Honus
Havířov

Za tři útoky na hokejové fanoušky konkurenčních týmů, ke kterým došlo v průběhu března v Havířově, obvinila policie 16 fanoušků havířovského hokejového klubu AZ Residomo. Fanoušci podle policistů nejprve zákeřně napadli v pizzerii skupinu fandů klubu Motor České Budějovice, další útoky pak mířily na příznivce týmů z Ostravy-Vítkovic a z Třince.

Výtržnosti hokejových fanoušků z HavířovaVideo: Policie ČR

 
Článek

Mezi celkem 16 obviněnými jsou i čtyři mladiství. Šest obviněných mužů soud poslal do vazby.

„Jeden z obviněných byl v minulosti již 11krát soudně trestán. Proti všem bylo zahájeno trestní stíhání a obviněni jsou ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže v souběhu s přečinem výtržnictví. Navíc jeden z této skupiny má sděleno obvinění ze spáchání přečinu krádeže,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

První incident se odehrál 5. března ve 21 hodin v pizzerii na ulici E. Krásnohorské. Fanoušci havířovských hokejistů vběhli do provozovny, kde seděli dva muži a dvě ženy, kteří přijeli do Havířova z Českých Budějovic, a začali mlátit 26letého muže.

„Po celou dobu ho bili, pak mu svlékli triko a mikinu s logem klubu. Za několik minut se ještě vrátili a jeden ze skupiny pachatelů odcizil ze židle u stolu odložený hokejový dres a šálu klubu Motor České Budějovice,“ řekla mluvčí.

Další incident se odehrál o týden později v blízkosti nástupiště železniční stanice Havířov-střed, tentokrát se oběťmi stali fanoušci týmu z Vítkovic.

„Tady tři ze skupiny obviněných využili nepozornosti 35letého muže a z ruky mu vytrhli a odcizili tašku s nápisem HC Vítkovice. Poškozený měl v tašce dres a šálu hokejového klubu Vítkovice Ostrava,“ sdělila Viačková.

Poslední incident se odehrál 24. března na Dlouhé třídě, kde čtyři z obviněných fyzicky napadli tři příznivce hokejového klubu HC Oceláři Třinec.

„Fanouškům odcizili dres, šálu, kšiltovku i vlajku třineckého klubu. Zranění fanoušci museli být po napadení ošetřeni v místní nemocnici s neustanovenou dobou léčení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám